Pension - kat.č. 1980
 
Malá Úpa
 
Tel.: +420 / 222 714 626
Fax: +420 / 222 714 626

Objekt:

Pokoj:

Popis: Luxusní rodinný penzion ve stylu "Krkonošské roubenky" se nachází v atraktivním horském a klidném prostředí MALÉ ÚPY v nadmořské vyšce 1 050 metrů nad mořem s celkovou kapacitou 25 lůžek. Ideáním místem pro odpočinek,rodiny s dětmi,kurzy ,semináře,lyžeřské kurzy či školy a školky v přírodě.
Ubytování: Pokoje jsou stylově zařízené vybavené sprchou a WC. Pokoje jsou 1, 2, 3, a 1eden 4 lůžkový s možností půjčení si barevné televize se satelitním přijímačem. V objektu jsou dvě jídelny s televizemi a satelitním přijímačem a video přehrávačem. Rodině Stanislava Zmítka se podařilo po celkové rekonstrukci zachovat původní roubený ráz domu se stylovým dobovým vybavením. V penzionu se kouří pouze na vyhrazených místech a za příplatek je možné v penzionu mít svého domácího mazlíčka menšího psa či kočku.
Stravování: Jídelna se stylovým nábytkem a funkčními KACHLOVÝMI KAMNY a pěkným výhledem na SNEŽKU. Druhá jídelna v prosklené verandě slouží jako kavárna s překrásným pohledem na ČERNOU HORU. Našim hostům již od rána nabízíme bohatou českou snídani !!! Oběd je možné si přikoupit. Od 16°° - 17°° hodin se podává několik druhů kávy s domácími koláčemi ,které připravuje maminka majitele penzionu po ,které je tento penzion pojmenován " VĚRA ". Specialitou penzionu je PALAČINKA s ovocem a šlehačkou. Večeře se skládá z polévky,hlavního jídla typické české kuchyňe a čerstvého salátového bifé. Jídla si připravuje a zhotovuje sám majitel penzionu. Po večeři Vám bude nabídnuta medicína ve formě " BECHEROVKY ". Pestrá je i nabídka českého piva jako např.Plzeň,Budvar či černého piva Lobkowice. Po příjemné romantické večerní procházce po Malé Úpě doporučujeme ochutnat velmi dobrá moravská vína či flaštičku BOHEMIA SEKTU,ketrá se hodí k hraní různých společenských a karetních her v obou z jídelen. Jestliže klient v průběhu večera dostane na něco pikantního chuť tak je mu nabídnuta ( tlačenka s cibulí , párek s hořticí, Krkonošský toust či studenou salámovou a sýrovou mísu ) . K pivu můžeme nabídnout slané tyčinky,arašidy,pistácie či mandle. " PŘEJI VÁM PŘÍJEMNÉ POSEZENÍ V PENZIONU "! ! !
Sport: Turistika, cykloturistika: V letním období je u penzionu malé hřiště na mini fotbal,tak je možné hřiště využít na přehazovanou a vybíjenou.Je zde i malé ohniště s posezením a možností opékání vuřtů. 50 m od penzionu je nově vybudované dětské hřiště s různými prolézačkami a atrakcí pro děti.Hned vedle penzionu prochází žlutě začená cesta turistická ,která vede na Jelenku a dále na Sněžku.Aby se návštěvník nemusel vracet stejnou cestou k penzionu mu můžu doporučit,aby se dal ze Sněžky na Portážovy boudy ,na Janu boudu,do Spáleného mlýna a přes "Kostel " zpět k mému penzionu a věřím ,že večer bude rád odpočívat po tak náročné celodenní tůře.Další méně náročnou vycházkou je procházka ke KOSTELU a odtud do "KRAKONOŠOVI ZAHRÁDKY" ,kde se nachází Čertův Mlýn s dřevěnými vyřezávanými pohádkovými postavičkami jako jsou (čert a káča,ježibaba, atd.) Je možné se také od kostela vydat na Lysečinskou boudu a dále pak údolím Lysečinského potoka do Horního Maršova. Pěkná celodení túra je do Velké Úpy na SOSNOVU FARMU,kde dělají domácí jogurty a máslo.V případě špatného počasí se můžete rozjet do ZOO SAFARI,které se nachází ve Dvorě Králové n. Labem.Dále Vám doporučuji navštěvu ADRŠPASKÝCH SKAL a prohlídku Skalního městečka.Při delším pobytu Krkonoších zavítejte na prohlídku zříceninu hradu "TROSKY " a zámku Hrubý Rohozec.Dále je možné navštívit překrásné zámky jako jsou v NOVÉM MĚSTĚn.METUJÍ,NÁCHODĚ,PEKLO,RATIBOŘICE a projít se BABIČINNÝM ÚDOLÍM,kde byla zfilmována BABIČKA od Božený Němcové.Doporučuji navštívit hrad KUKS a povnost Dobrošov. Jestliže bude pěkné počasí tak neopomeňte navštívit nově zrekonstruované koupaliště v Trutnově.
Zábava: Kino se nachází v Jánských Lázních nebo v Trutnově.V letním období je pěkná a romantická večerní procházka po Malé Úpě. Tento klidný a romantický kout Krkonoš na člověka působí jako balzám na nervy, při dnešní velice uspěchané době.Také je velice příjemná procházka po kolonádě v Jánských Lázních,kde pro mladé se nachází diskotéka na Lesance.Další diskotéka je v Trutnově v MOBIDIKU,kde v pátek je i hudba pro střední generaci.Je možné navštívit bowling ,který je ve Svobodě n./Úpou.
Služby: v penzionu je možno využít saunu,půjčit si TV a SAT přehrávač na pokoj,malé hřiště na mini fotbal,ohniště,terasa s překrásným výhledem na Sněžku a Černou horu, v Malé Úpě je malý bazen se soláriem a masážemi.Půjčovna lyží a snowbordů,kulěčník,dětské hřiště,potraviny,pošta,prodej upomínkových předmětů,vlek vzdálan od penzionu 400 m - cvičná loučka,50m vzdálena zastávka Skibusu - jezdí ZDARMA do areálu U Kostela vleky dlouhé (1 200 m,800 m,400 m - s umělým zasněžováním a nočním lyžováním ).
Doprava a parkování: V letním období je možné parkování u penzionu.V zimním období je možné parkování také u objektu v případě dobrých sněhových podmínek.Jináč se parkuje na obecním parkovišti,které je placené a stojí 50,-Kč/den.Po domluvě je možný i odvoz zavazadel z parkoviště,které je vzdálené od penzionu 50 m.Autubusová zastávka je vzdálená nejvíce 100 m.Vlaková zastávka je nejbližší ve Svobodě n. Úpou a odtud se na penzion dostanete pouze autobusem.

Rezervace