Hotel - kat.č. 2061
 
Jeseník
 
Tel.: +420 / 222 714 626
Fax: +420 / 222 714 626

Objekt:

Pokoj:

Popis: Léčebné lázně leží v malebné poloze na svazích Studničního vrchu asi 2 km od města Jeseník, v průměrné nad­mořské výšce 620 m, nejse­vernějším výběžku Slezska a Mo­ravy. Jejich areál, citlivě zasazený do krajiny, tvoří dominantu širo­kého okolí. Lázně mají mimořá­dně příznivé klimatické podmínky a umožňují léčit hosty v kte­rémkoliv z ročních období. Ze tří stran, ze severu, západu a jihu je chrání vysoké hřebeny hor, pouze směrem na východ je údolí otevřeno do polských rovin. Tato hlavní lázeňská secesní budova byla postavena v roce 1910 podle projektu vídeňského architekta Bauera. Lázeňský léčebný dům má bez­bariérový vstup do budovy i bal­neoprovozu. Jeden pokoj je upraven pro handicapované hosty. V budově jsou k dispozici 3 výtahy, recepce s nepřetržitým provozem, ordinace, ošetřovna, rehabilitační bazén, 2 vodoléčby, elektroléčba, kos­metika, pedikúra a další spole­čenské prostory. Lze říci, že hosté v této budově mají téměř vše pod jednou střechou.
Ubytování: Ubytování na celkem 246 lůžkách je v jedno­lůžkových a dvoulůžkových pokojích. Celkem 15 apartmá, 48 dvoulůžkových pokojů a 35 jednolůžkových po­kojů má sprchu nebo koupelnu a WC, TV–SAT, telefon a balkon. Některé z těchto pokojů mají minibar. Ostatní pokoje jsou s tekoucí teplou a studenou vodou, TV–SAT, (koupelna a WC na poschodí), telefonem a zčásti s balkonem.
Stravování: Celkem 3 jídelny s počtem 248 míst u stolů, denní bar, taneční kavárna.
Sport: Po celý rok jsou ke sportovní relaxaci v areálu lázní k dispozici masáže, bylinkové koupele, fitnescentrum, bazén, solárium a sauna. V teplejších měsících tj. od 01.05. – 30.09. tenisové kurty, minigolf a hřiště. Příjemným doplňkem pobytu je turistika, cykloturistika, lyžařský sport či autobusové výlety do vzdálenějšího okolí včetně Polska. Hosté mohou využít služeb lázeňské půjčovny, kde se půjčují v létě horská kola a v zi­mě lyže. Při výletech je možno využívat dobrého vlakového i autobusového spojení, na které navazuje i linka městské dopravy přímo do areálu lázní. Tipy na výlety: Pěšky Po cestách vodních pramenů (v okolí lázeňského areálu a mě­sta Jeseník) Za křehkou krásou v podzemí (krápníkové jeskyně vzdálené Na Pomezí 4 km a Na Špičáku 7 km). Sousoší V. Priessnitze ve Sme­tanových sadech Jeseník. Na Rejvíz a Zlatý chlum (mecho­vá jezírka a vyhlídková věž 14 km okruh) Po hřebenech Jeseníků (turistic­ky značené trasy) Po stopách hradů a zámku (velké množství zřícenin) Na kole Oblast je tak trochu cykloturistickým rájem - na řadě míst lze vypůjčit kola a horská kola. Z Lázní Jeseník je navíc vyznačeno 6 tras speciálně pro kola či horská kola od 7,7 km do 33,8 km. K těmto trasám jsou vydány letáčky s přesným popisem, kilometráží a převýšením.
Zábava: Z kulturní oblasti můžeme jmenovat mezinárodní klavírní soutěž Franze Schuberta, kon­certy v rámci festivalu Karla Ditterse z Dittersdorfu, v letním období pak i promenádní kon­certy v lázeňském parku a další kulturní pořady, pořáda­né v Zrcadlovém a Kongreso­vém sále. U našich hostů jsou velmi oblíbené taneční večery v Zimní zahradě, discovečery v Hradní kavárně, posezení v restauraci BEK, pivnici DUO, útulné kavárně v Rodném domku V. Priessnitze nebo užívání internetu ve videokavárně SOFIE. Lázeňská knihovna nabízí k zapůjčení širokou nabídku knih. Autem se nabízí velké množství pozoruhodností tohoto kraje, jako např. Praděd nejvyšší hora Jeseníků, přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně v Koutech nad Desnou, návštěva zámku Jánský Vrch v Javorníku, Vodopád Stříbrného potoka ve Skorošicích, poutní místa Maria Hilfe ve Zlatých horách a Travné apod.
Služby: Výlety do okolí s průvodcem, autobusové zájezdy, kulturní programy: informace na recepcích láz. domů a na nástěnkách Zapůjčení žehličky, vysoušeče vlasů, různých společenských her: na recepcích lázeňských domů - zdarma Telekomunikační služby, fax, internet: informace na recepci Priessnitz Pronájem garáží, jednacích a konferenčních prostor: informace na recepci Priessnitz Směnárenské služby: na recepci Priessnitz a v přijímací kanceláři Úschova peněz: přijímací kancelář - pouze v pracovní dny od 7 - 14.30 hod.

Rezervace